ras-a studio
1_Front_10.jpg

g House

is a residential project in Redondo Beach, CA. An original house on the property was hand demolished down to the subfloor and a semi-subterranean garage, the foundations, and the majority of the existing framing members were reused back into the project. The new design opens up the first floor into a natural light filled, open floor plan that spills outside to a private backyard entertaining area. A large roof top patio is added above the garage at the front of the property, creating a more public outdoor area allowing interaction with the neighborhood. A master suite and guest room are relocated to a new second floor addition. The project incorporates sustainable materials and provides an energy efficiency make over to the building envelope.

Scope
Architecture
Interior Design—Casework, Fixtures, Finishes
Landscape Design 

Contributors
Eric McCullum, Structural Engineering
Dave Valenzuela, General Contractor

Photography: Chang Kyun Kim